Alla inlägg under december 2009

Av Sara - 6 december 2009 16:35

Det är vad lilla gubben är idag och nu har de andra hundarna börjat vänja sig vid att han kör rally i soffan även om de ligger där. De säger nu oftast bara till honom när han faktiskt förtjänar det så nu börjar man kunna lämna dem tillsammans lite mer utan tillsyn. Vi mätte honom till 31,5 cm och han väger 5 kg.


På bilden nedan ligger han och sover med Enzo som inte ville ha med den där lilla äckliga saken när han kom.


Imorgon börjar dagisperioden på två veckor men det ska säkert gå bra. Han var med mamma ett par timmar igår när vi var in till stan men då försökte han rymma hem vid ett tillfälle.


Han är jätteduktig på att sova nu och de senaste nätterna har vi inte behövt vara ut med honom alls och det är de äldre hundarna som vaknar före honom då de påstår att de är hungriga.

  

Få se nu hur det kommer att gå för Enzo att vara ute i hundgården. Det går bra att vara där så länge vi har luckan öppen men det går ju inte hela vintern då all värme släpps ut. Vi måste klura på det där för han har ju inga problem att öppna luckan om han bara vill. Han har ju dock mognat mycket de sista veckorna så jag hoppas att det även gäller att vara i hundgården...

Av Sara - 4 december 2009 14:24

Igår klippte vi klorna på alla hundarna. Izor var en mes som vanligt. han skriker innan man klipper. Bara han ser klotången blir han väldigt liten i soffan och försöker gömma sig.


Den lilla pirayan vi har var ganska duktig. Han var väl inte nöjd med arrangemanget men jag fick snällt nypa honom i de små sylarna han har till klor.


Annars går allt finfint. Till och med Izor har börjat busa med honom men han kommer ofta springande efter ett tag för att få hjälp då Zeke biter honom för mycket. Men de är nästan för snälla med honom ibland.


Zeke har även kommit på att snabbaste vägen från soffan och ut i köket är över vardagsrumsbordet så nu håller vi på att förklara för honom att man inte får gå den vägen men han verkar fortfarande bara förstå franska vid vissa tillfällen... För det kan ju inte vara så att han inte vill lyssna...


Nästa vecka jobbar Johan dag men jag börjar inte förrän 11:15 dp jag har bytt pass så jag behöver inte åka hemifrån så tidigt. Detta för att de andra ska behöva vara mindre i hundgården och Zeke får lite inskolning på dagis :) Pappa kommer ju att tillbringa två veckor nu som dagispersonal...

Ovido - Quiz & Flashcards