Senaste inläggen

Av Sara - 22 december 2009 12:55

och allt såg bara bra ut. han uppskattade väl inte att nån okänd klämde en massa på honom men han accepterade det fram till att veterinären (som var första gången jag träffade) skulle raka honom i örat för att se den första bokstaven i öronmärkningen men det fick hon ge upp. Han tänkte inte tillåta det och om 5 av 6 bokstäver stämmer så borde men ju tycka att det räcker...


Sen fick han vara och träffa lite folk på Johans jobb och på mitt och alla tyckte att han var sååå söt och hur kan man tycka nåt annat??


Ozzy kollade de lite med ett skrapprov och de hittade då inga parasiter eller nåt så de tror att han inte tål nåt i fodret men jag tror att han bara har lite päls på en del ställen. Vi köpte iallafall nåt schampoo som ska vara bra för honom så man kan ju testa det och sen tyckte hon att Omega 3 skulle vara en bra ide så det ska jag köpa och se om det hjälper. Men just nu så kliar han nästan ingenting och inga eksem i öronen så antingen så behöver han köttbaserat foder eller så är det som jag varit inne på att han inte riktigt kan hantera när det blir väldigt fuktigt ute på hösten. Men så länge han verkar må bra och inte kliar så är jag nöjd. Nu har vi ju även bytt foder så får vi se om han blir bättre. Annars får vi besöka veterinären igen och kolla igenom honom med mer prover.


Men då ska vi ha en annan veterinär. Hon var jättefumlig och de flesta brukar ju uppskatta om hunden vill prata med dem men hon tyckte inte alls om att Ozzy ville pussa henne. Inte min favoritveterinär det där. Men mina två husgudar till veterinärer jobbar ju där så nästa veterinärbesök ska jag fråga efter någon av dem. Den här veterinären visste väldigt lite om vinthundar kändes det som...

ANNONS
Av Sara - 16 december 2009 07:25

Idag är det -15 grader. Det borde man inte tycka är kallt men denna vinter har man ju inte fått vänja sig vid kyla än... Vi hade Enzo ute i hundgården i förrgår när det var -7 men när han stått ute och troget väntat i en timme tyckte jag att det var dags att han fick kommma in och trodde att han skulle vara kall men inte det. Varm och go om öronen till och med och inte det minsta berörd av att det var kallt ute. Han tycker verkligen inte om hundgården. Men vi kommer att jobba vidare med det där, skam den som ger sig. Idag tog inte Johan med sig honom på jobbet då det var så pass kallt så pappa har två barnbarn hos sig idag. Det är tur att man har tillgång till dagis.


Zeke däremot hatar kyla. Han har VÄLDIGT bråttom in :) Men han är ju såååå liten... Det blir så kallt om fötterna. Han har även fått börja sova lite i sängen på morgonen medan Johan duschar och han ligger alldeles stilla och sover. Han är ju bara för söt :) Igår hade han tydligen varit en liten buse på dagis så det är nog ingen kväll han har varit så snäll som igår. Han bara sov...


Igår var vi och köpte en ny mat till hundarna. De hade ett pangerbjudande på Eukanuba Wild Nature så det ska vi testa och se om Ozzy går upp lite i vikt. Han har magrat lite sen vi bytte till det foder vi ger när de bara vilar men han verkar inte kunna hålla vikten på det så då testar vi nåt nytt och ser om det hjälper. Tyvärr är ju denna maten vi köpte nu ganska dyr men de får äta nån annan Eukanuba sen för de har fungerat väldigt bra på det märket och framför allt så äter de den. Vi har provat ett par märken som de gillat en månad eller så men sen slutar de äta den. Eller framför allt är det Izor som kan vara lite kinkig. Enzo han kastar i sig maten så jag tror inte att han vet vad han äter... Men jag har som sagt varit nöjd med Eukanuba så då får det gärna kosta nån krona mer om de gillar det och mår bra på det.

ANNONS
Av Sara - 13 december 2009 17:57

Det är våran lilla kille det :) Idag väger han in på 5.5 kg och är ca 35 cm hög. Han växer som ogräs :) Skillnaden är bara att det är roligt att se när han växer och det är det inte med ogräs.


Helgen har varit lugn då det är jättehalkigt och hårt ute så det går inte att göra så mycket med hundarna. Tur att de är ganska nöjda bara att få ligga i soffan och må gott medan vi tittar på skidor och skidskytte.


Tacoz bli bättre och bättre men han gillar inte tabletten han ska ha två gånger om dagen. Tro mig att en Golden är ganska stark då han bestämt sig för att inte öppna munnen...


Idag har vi också klippt klorna och lilleman protesterade lite mer än förra gången men var som med allt annat en ovanligt snäll kille. Nu ligger han och sover och då sänker sig friden i vårt hus :)

Av Sara - 11 december 2009 10:50

blev det på morgonen med Tacoz då han, som jag var rädd för, åkte på våteksem då han hade blivit så blöt i hundgården. Nu kommer han inte att få vara i hundgården om det inte är HELT torrt. Dels är det ju så ont för honom och sen är det ju inte gratis. Som förra gången så var det under hakan på honom så det har väl inte riktigt torkat ordentligt när han har legat med huvudet på frambenen som han gör.


Det är ju såååå äckligt och luktar inte jumma från det där så nu är han rakad och har fått antibiotika. Men det brukar ju vara bättre redan dagen efter när man har fått raka bort all päls. Men det är enormt vad fort det sprids. Igår märktes det ingenting och kl 5 imorse var det 5 cm i diameter som var helt genomgeggigt. Och när vi rakade så var det redan på väg att spridas ännu mer så nu har han ingen päls på underkäken och en del av halsen...


Så det blev en veterinärräkning nu och sen ska vi ju dit på ett planerat besök om 1,5 vecka med Ozzy och Zeke... Men men vad gör man inte för sina pärlor...


Så idag blir det en längre dag på dagis för Zeke men sen får vi rå om honom själva i två hela dagar.

Av Sara - 10 december 2009 16:35

och jättetråkigt är det ute just nu. Vi satt och klurade igår på var vi skulle kunna vfara och släppa hundarna nu under helgen så de får springa av sig lite men har inte kommit på nåt bra ännu. Det är ju så tråkigt för dem att bata gå i koppel. Sen har jag jobbat till 20 hela denna vecka så jag är inte hemma förrän 20,30 och då är man inte så där supersugen att gå ut på promenad...


Till helgen ska vi prova lämna lillemannen inne i buren och vara ute och jobba ett tag. Måste bland annat byta stödhjul på hästtransporten så jag kan prova lägga ut den på Blocket. Vi har ju än så länge bara lämnat honom ensam kortare stunder men det har då gått bra. Så jag hoppas att det inte blir några problem...


Idag har Tacoz fått vara inne och pappa har rastat honom på grund av det äckliga väder som är nu då han ligger och rullar i det blöta underlag som är i hundgården. Vi har ju tak på hundgården men det hade blåst in lite snö som nu har tinat och han har ju haft våteksem flera gånger redan och det vill jag helst undvika igen.


Den 22:a har jag bokat tid hos veterinären för vaccination och veterinärintyg till försäkringen på lillemannen. Sen ska Ozzy få följa med då de ska kolla varför han kliar sig så mycket i mungipan. Det blir bra när man smörjer lite kortison men det kan ju vara bra med en diagnos från en veterinär :)

Av Sara - 8 december 2009 19:37

på dagis verkar ha gått finfint. Zeke trivs bra med personalen och de nya kompisarna och han får bara lovord när vi hämtar honom. Denna vecka är ju lite kortare dagar på dagis men nästa vecka blilr det lååånga dagar.


Igår hade han ätit lite dåligt vilket inte alls är likt honom men jag hoppas att det har gått bättre idag. Det var husse som hämtade och jag är kvar på jobbet än.


De andra hundarna är väl inte så jätteglad åt att vara i hundgården då de är van att få ligga och lata sig i soffan men det går ändå bra för alla utom den tjurskalliga Enzo. Det är tyvärr för varmt för att han ska tvingas gå in och för kallt enligt min mening att vara ute en hel dag så han är med husse på jobbet. Vi ska prova sätta ut honom någon dag då det är kallt och se om han inte går in då för han har inga problem att gå i luckan så det är inte där problemet sitter. Han har bara bestämt sig att han är för fin för att vara där... Men han har en tjurig matte.... Vi får väl se vem som vinner denna match....


Våran Beanbag som vi beställde kom igår och de verkar gilla den men de hann inte testa den så länge igår. Ozzy verkade väldigt sugen på att sova där men så fort han la sig så anföll Zeke honom då han var jättepigg när jag kom hem igår. Husse påstod att han varit trött efter att han varit på dagis men jag tror bara han laddade till jag kom hem...

Av Sara - 6 december 2009 16:35

Det är vad lilla gubben är idag och nu har de andra hundarna börjat vänja sig vid att han kör rally i soffan även om de ligger där. De säger nu oftast bara till honom när han faktiskt förtjänar det så nu börjar man kunna lämna dem tillsammans lite mer utan tillsyn. Vi mätte honom till 31,5 cm och han väger 5 kg.


På bilden nedan ligger han och sover med Enzo som inte ville ha med den där lilla äckliga saken när han kom.


Imorgon börjar dagisperioden på två veckor men det ska säkert gå bra. Han var med mamma ett par timmar igår när vi var in till stan men då försökte han rymma hem vid ett tillfälle.


Han är jätteduktig på att sova nu och de senaste nätterna har vi inte behövt vara ut med honom alls och det är de äldre hundarna som vaknar före honom då de påstår att de är hungriga.

  

Få se nu hur det kommer att gå för Enzo att vara ute i hundgården. Det går bra att vara där så länge vi har luckan öppen men det går ju inte hela vintern då all värme släpps ut. Vi måste klura på det där för han har ju inga problem att öppna luckan om han bara vill. Han har ju dock mognat mycket de sista veckorna så jag hoppas att det även gäller att vara i hundgården...

Av Sara - 4 december 2009 14:24

Igår klippte vi klorna på alla hundarna. Izor var en mes som vanligt. han skriker innan man klipper. Bara han ser klotången blir han väldigt liten i soffan och försöker gömma sig.


Den lilla pirayan vi har var ganska duktig. Han var väl inte nöjd med arrangemanget men jag fick snällt nypa honom i de små sylarna han har till klor.


Annars går allt finfint. Till och med Izor har börjat busa med honom men han kommer ofta springande efter ett tag för att få hjälp då Zeke biter honom för mycket. Men de är nästan för snälla med honom ibland.


Zeke har även kommit på att snabbaste vägen från soffan och ut i köket är över vardagsrumsbordet så nu håller vi på att förklara för honom att man inte får gå den vägen men han verkar fortfarande bara förstå franska vid vissa tillfällen... För det kan ju inte vara så att han inte vill lyssna...


Nästa vecka jobbar Johan dag men jag börjar inte förrän 11:15 dp jag har bytt pass så jag behöver inte åka hemifrån så tidigt. Detta för att de andra ska behöva vara mindre i hundgården och Zeke får lite inskolning på dagis :) Pappa kommer ju att tillbringa två veckor nu som dagispersonal...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se