Senaste inläggen

Av Sara - 12 december 2011 13:19

Ja, inte vet jag om han känner sig annars men nu är i alla fall Zeke pappa till 7 små underverk som föddes i fredags. Allt gick jättebra och Pandora verkar vara en kanonmamma som tar väl hand om de små. Nu följer man valparnas dagbok och tittar på bilderna som kommer ut på hemsidan. de verkar jättefina och jag har hört dem via telefonen när jag pratade med Sofia och det lät då som små urgulliga valpar.


Nu gäller det bara att luska ut vilken lite buse som ska flytta hem till pappa. Zeke vet inte vad som komma skall...


ANNONS
Av Sara - 6 december 2011 15:34

Nu börjar sista veckan innan det förhoppningsvis kommer små Zekar och små Pandisar.... Snacka om att det är spännande. Jag följer Sofias blogg varja dag och tittar på korten där man ser hur Pandora blir större och större :)


Jag försökte berätta för Zeke att han ska bli pappa snart men han bara stirrade på mig och tyckte att matte pratade goja. Och han kan verkligen se på en som att man är helt tokig. Undra vad som händer när det kommer en liten en i huset igen. Den som är yngst brukar ju mogna ganska mycket då. Få se om det även gäller Zeke eller om han blir valp på nytt.... Det är ju två år sedan vi hade en liten så nu har man glömt vilket jobb det är :)


Har hört och läst på bloggar om de diskussioner som varit om utländska hundar som inte ska vara rena whippets. Hoppas verkligen att detta får ett svar och att det utreds ordentligt. Det är då väldigt skönt att man har papper på att Zeke har de föräldrar som han har. Han är ju DNA testad för detta. 


Annars är det lugnt och skönt här hemma. Det har nu kommit liiiiite snö så det i alla fall inte är lika mörkt. Det är ju positivt.

ANNONS
Av Sara - 2 november 2011 17:14

Idag var det dags för ett veterinärbesök igen för Zeke. Denna gång var det dock fullt planerat och endast en säkerhetsåtgärd. Vi ville helt enkelt kolla upp att hans ben hade läkt fint efter att plattan togs bort och han har börjat promenera lite. Och bilderna såg verkligen superfina ut. Från ett håll syns det inte ens att han brutit det och från det andra så ser man de påväxter som alltid blir. Men var brottet och skruvarna varit kunde inte någon av de två veterinärerna se så de sa att det inte kunde vara finare än det var. Så om nu inget oförutsett inträffar så är han fit for fight att komma ut på banan nästa år.


När jag ringde hem för att kolla hur det var med Zeke så sov han tydligen... Inte så dumt med lite lugnande ibland :)

Av Sara - 20 oktober 2011 12:34Idag blir det lite bilder på snyggingen :)

 

       

Av Sara - 14 oktober 2011 12:31

Helgen som var så fick Sofias jättefina tik Pandora träffa Zeke och vem kan motstå en sådan kille :) Inte ens Pandis som inte brukar gilla framfusiga killar...


Så nu hoppas vi på små Zekar och Pandisar nån gång runt lucia :) Hoppas att allt går bra och att det blir små urgulliga valpar.


Pandora har ju verkligen visat att det är en kanontik i sommar med jättefina resultat och Zeke kommer förhoppningsvis att få visa vad han går för under nästa år. Han har ju en otroligt fin stam att falla tillbaka på., hans föräldrar och syskon har gjort fantasktiska resultat. Tyvärr satte ju hans skada stopp för allt det roliga vi skulle ha i sommar men nästa år kommer vi tillbaka.


Mer information finns på http://metropolitanarabian.zoomin.se/ind...ndex/129161.html

Av Sara - 14 oktober 2011 10:10

I morse när jag vaknade så var det -5 grader och bilarna var alldeles isiga. Så det är tur att man tagit fram alla sladdar så man kan ha motorvärmare i nu.


Hundarna har nu börjat varva ner efter säsongen så nu ligger de mest och latar sig, men det har de förtjänat.


Imorgon är det arbetsdag på banan så då ska det rivas staket innan sanden ska ner på banan. Det är en hel del som ska hinnas med innan vintern. Här hemma skulle vi behöva få ut viramattan i hundgården och lägga på lite sand samt ställa in husvagnen i sitt vinterförråd. Men det får vi ta på söndag...


Johan ska tydligen ut och fiska med någon som han pratat med på ett fiskforum. Inte helt varmt och skönt idag skulle jag tro. Om jag fattade rätt skulle de ut på Piteälven eller nåt sånt... Tur han har en varm flytoverall. Men han har ju inte hunnit fiska så mycket i sommar så det gäller ju att passa på.


Till veckan ska jag ringa och boka tid för Zekez röntgen av benet. Tror vi tar det här i Öjebyn även om han opererades i Luleå. Det är ju lite närmare och sen ska jag se till att få tid hos min favoritveterinär. Det är ju alltid bra att flera tittat på bilderna och gjort ett utlåtande innan han börjar köra rally i skogen.

Han har faktiskt lugnat ner sig ganska mycket på sistone. Det märks att han har fått börja gå och vara med på ett helt annat sätt numer och fått utlopp för sin energi. Och det finns nog ingen goare hund än honom på kvällen när man ser TV. Han ska ligga alldeles nära och bara gosa.

Av Sara - 10 oktober 2011 13:58

Nu har vi kommit hem från Midlanda och sista tävlingen för oss i år.

Vi hade endast två hundar till start och jag trodde att Enzo skulle ha en fight med brorsan Dong om förstaplatsen och Izor och Unikum skulle göra upp om tredjeplatsen. Jag hade fel :)

Enzo hade en OK start för att vara han och var ikapp de andra på raken men fick gå i tredje spår i kurvan men han gillar banan i Sundsvall så efter halva kurvan var han klart först och drog sedan ifrån de andra. Izor överraskade stort och knep andraplatsen före Dong. Han har aldrig varit före honom på varken tävling eller träning så det var jättebra av honom. Han har verkligen haft sitt livs bästa säsong i år.

Ozzy och Zeke var upprörda över att bara få vänta i bilen men det gick rätt bra ändå.


Nu väntar vintern och snö. Ska bli kul att se Zeke springa igen även om jag tror att jag kommer att blunda mest hela tiden. Ska beställa tid för honom nu under November så att vi får ta en röntgenplåt på benet och se så allt är OK.


Annars hoppas vi på en bra vinter med besked som vi hoppas på. Mer om detta får vi återkomma om när vi vet mer... Lite hemlisar måste man ju få ha :)

Av Sara - 4 oktober 2011 12:51

Ikväll är det lottning till årets sista tävling för oss, på Midlanda på lördag.

Vi åker ner på fredagen till Sofia och Tomas där vår husvagn har fått bo sedan vi skyndade oss hem från Järbo. Tur att man har vänner där man kan lämna lite grejer :)

Så då gissar jag på en trevlig fredagkväll som vanligt då vi är hos dem :)


Vi hade anmält alla tre hundar men eftersom Ozzy inte verkade riktigt fräsch natten mellan söndag och måndag så valde vi att dra honom och flytta Izor och Enzo till kort. Vi vet inte riktigt varför, men Ozzy var tvungen att gå ut och pinka två gånger under natten mellan söndag och måndag så vi ville inte ta några chanser och köra honom om det är så att det var något galet. Nu verkar han vara OK igen men han tar ju i så fruktansvärt när han springer på banan så han ska vara i toppskick innan han anmäls till tävling. Man vill ju verkligen inte riskera honom på något sätt.


Så nu avvaktar vi lottningen för de två pojkar vi har kvar i tävlingen.


När det gäller Zeke så har vi nu börjat låta honom vara utan koppel inne i huset. Så nu börjar han nästan vara som en normal hund. Sen att vi mest blundar när han kör rally mellan sängen, soffan och beanbagen är en annan femma. Men hittills är inget ben av och han visar ingen smärta eller tendens till hälta utan är bara en underbart glad hund igen... Jag tror att det mest är hos mig och Johan som försiktigheten finns kvar.


I söndags när vi var på banan så tog vi hem motorerna så de ska få övervintra i värmen. Då drog vi bara trasan efter marken och lät honom ta den och jag lovar att intresset finns kvar... Vi fick bända upp munnen på honom för att han skulle släppa. Jag hoppas verkligen att han får komma ut på banan nästa år och att allt går bra för jag vet en kille som vill springa.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se