Senaste inläggen

Av Sara - 26 september 2011 18:28

För en och en halv vecka sedan gav vi oss iväg ner mot Järbo för de otroligt fina tävlingar de brukar ha de sista helgerna.


Första stoppet var hos Sofia i Sundsvall och hennes underbara hundar. Diva måste verkligen tycka att vi är jätteroliga för hon blir sååå glad när vi kommer. Nu är hon ju släkt med Ozzy och med tanke på hur mycket han älskar alla människor så kanske vi inte ska tro att det endast är oss hon blir glad att se men vi kan ju låtsas iallafall. Efter att ha sovit över där i husvagnen och en riktig hotellfrukost så bar det iväg till Järbo. Så länge vi får så trevligt sällskap, god mat och frukost så blir du inte av med oss Sofia :)


Helgerna i slutet på september har varit och kommer alltid att vara vigda till Järbo lika mycket som att man vet att man ska vara där under midsommar :) Detta är en av de absolut roligaste banorna att vara på och det är väldigt trevligt folk där. Det kommer så mycket roligt folk som man kan svamla och det är alltid lika roligt att träffa de som man inte träffar så ofta.


Nu hade de två helger fulla med strul med haren så jag hoppas och tror att de löst detta till midsommar nästa år för då kommer vi tillbaka, jag hoppas att alla ger denna underbara klubb en chans att ställa allt till rätta. Eftersom vi var där hela veckan vet vi att de jobbat massor med motorerna och att de gått bra när de testkört. Jag tror dock att deras maskiner måste vara hundallergiker för så fort det kom en hund bakom så slutade den gå som den skulle...


Första helgen kunde alla lopp köras efter lite strul under hela dagen och våra hundar gjorde som vanligt sitt bästa.


Izor skulle för första gången i sitt liv springa ett långlopp, han som i stort sett bara tävlat kort. Men han kämpade på och vann loppet på nytt banrekord. Det fanns iofs inget innan men hans tid visade sig vara riktigt bra ändå då den gett en tredjeplats helgen efter... Vi kanske helt missbedömt våran lilla kämpe...


Ozzy krigade till sig en andraplats i sitt lopp från startspår 4. Han hade lite för dålig start för att kunna komma fram från det spåret, men detta är verkligen en kille som aldrig ger upp.


Enzo var vår Juvenile Classic hund detta år och han hade som vanligt en katastrofal start men var ikapp till första kurvan. Han måste ha en fruktansvärd acceleration när han väl bestämmer sig för att komma ur buren. Han stökar så otroligt inne i buren och jag vet inte hur man ska få honom att stå lika lugnt och stilla som Ozzy och bara vänta... Det är nog bara acceptera hur han är och hoppas att han lär sig till slut. Sen lyckades han krocka med Gibson i kurvan men kom ändå trea... Så i finalen bidde det 5 syskon och Gibson (som ju är jättesläkt med Izor så det är lite svårt att inte heja lite på honom också :) ). Vilken kull det blev efter Jykä och Rand.


Under veckan hann vi med lite tv-spelande, programgörande och ett besök till Katta och Tommy. Tack för gott sällskap, fika och lånet av dusch :)


Vi hann även in till Sandviken och tänkte att Zeke skulle få följa med på stan och socialträna lite. Och han visade att han inte är helt van städer för det fanns massor att skälla på och han talade om att nu var han i stan. Han är ju som han är den där killen men goare hund får man leta efter. Allt verkar då gå bra med hans ben och han har fått rätt mycket promenader under veckan så snart ska vi beställa en tid för koll hos veterinären och sen kommer tillfället vi både längtar efter och gruvar inför. Att släppa honom lös första gången.... Det är nog kanske nån månad bort, bara det kommer lite mjuk och go snö som han kan raca i så det inte går så fort...


Andra helgen blev tyvärr inte vad arrangörerna eller vi tävlande hoppats på. Jättefina lopp och många som ville tävla. Hararna ville inte alls vara med och det gick endast att köra fram till lopp 10. Efter "krismöte" bestämde vi att vi skulle prova köra på söndagmorgon istället för de som kunde stanna. Johan och jag hade väldigt svårt att bestämma oss för om vi kunde stanna eller inte med tanke på att han skulle börja jobba på söndagkväll men vad gör man inte för hundkappen?


Izor och Ozzy hann med att starta på lördagen innan haren sa upp sig och de gjorde det med den äran.


Izor var först in på upploppet men blev tyvärr påfightad av en hund som blev diskad så han fick tyvärr inte göra sig själv rättvisa. Han är ju en så otroligt stabil hund så han bara matade på det han kunde. Jag tror han var trea över mål men fick ju då andraplatsen istället. Det fick tyvärr inga tider så jag vet inte säkert. Det var iallafall jämnt över mål :) Tyvärr är ju diskar sånt som händer ibland och det är lika tråkigt för de som äger hunden som blir diskad.


Ozzy tog revansch från helgen före från samma dumma box 4. Det var i stort sett samma hundar hundar båda helgerna men denna gång lyckades han vara först över mål :) Han blev ordentligt utmanad av Diva, den tjejen kommer han att få se upp med... Släkten är ju värst brukar man ju säga :)


Så det blev en natt till i husvagnen och att ge hundarna mat mitt i natten. På lördagkväll jobbade de som galningar med motorn, fick den att fungera och när den testkörde den på morgonen gick den klockrent.


In med hundarna på banan och in i buren. Redan i första kurvan misstänkte vi att detta inte skulle gå och hundarna hann ikapp trasan flera gånger under loppet så det gick inte att godkänna. SKIT! Detta lopp som vi sett fram mot så mycket.. Men men, som sagt man kan ju inte riskera hundarna. Så vi försökte komma fram till en lösning som alla var nöjd med efter loppet men efter att vi lottat ut täcke och placeringar så var ingen nöjd ändå. Vi ville ju verkligen köra detta lopp.... Så då fick jag en snilleidé (tyckte jag iallafall och de andra verkade haka på) och tyckte att vi kör om detta lopp på midsommar nästa år på riktigt! Det kändes nog bättre för alla och sen får även Paànga vara med som tyvärr inte kunde stanna till lördagen.


Så nu har vi redan lovat att vi är där nästa midsommar så jag hoppas att vi får semester :)


Detta blev ett långt inlägg, får försöka blogga lite oftare så folk orkar läsa istället för sådana här romaner :) Ska försöka tigga ihop lite bilder också på pojkarna. Det är som svårt att hinna fota och starta hundar samtidigt :)

ANNONS
Av Sara - 7 september 2011 12:14

Ja, vad ska man säga, det var ju liksom ett tag sedan vi bloggade...

Vi var så taggade inför denna säsong och allt såg så bra ut med Zeke, sedan hände det som inte fick hända. Han lyckades på något sätt bryta benet när vi släppte honom ute. Vi vet fortfarande inte varför benet gick av men veterinären såg inga fel benet utan det var helt enkelt så att han på något sätt belastade benet fel i för hög fart. Så det blev inläggning på djursjukhuset och operation.

Men jag måste säga att denna hund är helt otrolig på att anpassa sig. Trots allt han varit med om och bandage, djursjukhus och att inte få göra någonting, så är han alltid glad och positiv. Det är skönt att detta inte påverkat honom psykiskt utan han är samma glada Zeke.


Han har nu varit i koppel sedan den 1/5 och det verkligen spritter i kroppen på honom. Vi har opererat bort plattan den 1/8 som han hade under tiden benet läkte och nu ska även hålen från de skruvarna vara läkta så nu får han börja promenera lite. Jag kan säga att det är en glad kille som får på sig kopplet... Han ska även gärna simma men det börjar ju vara höst hos oss nu så det kan vara lite svårare. Däremot ska han pulsa i snö när det kommer sådan och det brukar vi ju inte ha någon brist på.


Veterinären säger att han ska kunna springa nästa år. Jag kommer att vara såååå nervös första gången han ska vara lös men nu ska han först byggas upp försiktigt innan han får vara lös. Tänkte vänta till vi har fått lite mjuka skoterspår...


De andra hundarna har ju ändå fått sitt och vi har tränat och tävlat på under sommaren och jag kan inte annat än vara imponerad av våra killar. Enzo sprang på nytt banrekord i Sundsvall efter ett kanonlopp av honom, sen har han gjort flera fina lopp under säsongen. Izor har haft sin bästa säsong hittills och lyckats skrapa ihop flera K1:or så nu har han fått ihop till elithundsdiplomet. Ozzy har som tidigare år varit en riktig klippa på K1 tider. Medel tycker han är lite långt... Man blir så trött då :)


Jag är så glad att vi har de underbara killar som vi har som finner sig i alla förändringar som sker.

ANNONS
Av Sara - 11 mars 2011 17:18

... så idag hade vi hem Kajsa som fick klämma igenom alla fyra hundar. Det är som skönt att få en genomgång av dem innan man drar igång träningen. Den enda som visade något var Enzo som hade tillbaka en känning av den lilla muskelskada han behandlades för i höstas så nu har matte fått instruktioner om stretching och massage på vissa ställen. Alla de övriga gick igenom UA.


Vi hade ju äntligen fått fram lite asfalt på vägarna så jag har cyklat tre gånger med dem men nu har det snöat igen så nu är det vinterväg... Så nu avvaktar vi bättre underlag. Det har ju dessutom varit plusgrader ganska länge så nu är det ruskigt halt under snön.

Av Sara - 7 mars 2011 19:11

till Ozzy på 3-årsdagen! Våran kille har nu blivit en gammal och klok kille. Det är bara han som inte har förstått det :) Hos honom är det fortfarande fullt ös medvetslös...


Han skickar även stora grattiskramar till sina syskon och jag och Johan vill tacka Per, Rebecka och Maria för förtroendet att ta hand om denna urmysiga kille!!

 


Av Sara - 23 december 2010 10:53

Vi vill med detta inlägg önska alla en riktigt GOD JUL!


Här har det varit dåligt med uppdateringar då jag åkte på en riktigt elak förkylning så jag har haft fullt upp med att jobba. Tjurig som man är så kan man ju inte vara hemma...


Imorgon blir det en väldigt lugn och skön julafton, Johan ska jobba och sen när han kommer hem blir det lite god mat tillsammans med mamma och pappa.

På lördagen ska vi till Johans mamma och på söndagen ska vi till hans pappa så det blir lite rännande under helgen.


Hundarna tar det mest lugnt nu när det varit så kallt och sen har det snöat en hel del under veckan så vi har fått skotta snö :)

Av Sara - 24 november 2010 07:54

Nu var det länge sedan man skrev något här...

Hundgårdsuppdatering!

Enzo måste vara det tjurigaste som går på 4 ben. Han bara vägrar i sten att gå in men är vi ute i kojan så springer han ut och in utan problem... Men men, vi fortsätter att träna på. Zeke är jätteduktig att vara ute nu. Han går in och ut utan problem och verkar tycka att det är ganska kul att vara ute och busa med de andra. Sen är det ju varmt och skönt i kojan så där trivs han :)


Johan har varit lite sjuk i helgen så jag promenerade med alla 4 på en gång både lördagen och söndagen. Det märks att Zeke blivit äldre nu för nu är det lite lugnare på promenaderna när man har alla. Och då mötte vi både folk, skotrar och bilar. Izor är ju lite bökig när man möter bilar för han anser ju att de är till för att jagas... Och Zeke tycker att skotrar är lattjo lajban.


Det är dock lite kul att se hur olika hundarna är. På söndagen var det -16 när vi gick så vi var bara ute en halvtimme. Zeke börjar frysa bara man kommer ut men på hemvägen gick det bättre, Izor börjar tycka att det är kallt om tassarna på vägen hem, Enzo verkar inte alltför brydd men kan någon gång hoppa på tre ben ett par steg. Ozzy är tuffingen som inte alls verkar bry sig om att det var kallt. Men de gillar sina varma och goa värmetäcken på dessa promenader. Fast allra bäst verkar det vara att få ligga med husse och matte under filten i soffan.

Av Sara - 3 november 2010 14:52

Bygget på hundkojan fortsätter men nu är den nästan klar. Det blir Izor och Ozzy som ska få vara i den nya kojan. De har fått prova att vara där men vi måste försöka få ut viramattan och sand innan de kan börja vara där hela dagen. Izor älskar nämligen att gräva!!! Det är ju som sagt bara vara där de veckor Johan jobbar dag och det är ju bara 2 av 6 veckor och de får ju komma in direkt vi kommer hem. De tycker iofs att det är ganska kul att vara ute och titta på alla grannens får, hundar, häst och kossor men de trivs nog ändå bäst bland kuddarna i soffan :)


Ska försöka ta någon bild på byggprojektet till helgen.


I lördags var vi i Sikfors hos Eva och Leif på en liten avslutningsmiddag och medlemsmöte med hundkappen. Mycket trevlig kväll och ruskigt god mat.  Det är som trevligt att träffas på det där sättet och få ventilera lite ideer och frågor som finns i klubben. Nu laddar vi inför en ny säsong och hoppas att vi kan ha fler tävlingsdagar än i år då det bara blev 1...


Nu är jag inne på andra arbetsveckan då jag jobbar till 20:00. Kvällen blir som så kort när man kommer hem halv 9... Närsta vecka har jag dock morgonvecka så då måste vi stiga upp lite tidigare istället..

Av Sara - 14 oktober 2010 11:03

När Johan kom hem vid 3 inatt så sa han att det var lite halkigt och snöade men den första snön brukar ju försvinna ganska fort. När vi klev upp vid 6 för att ge hundarna mat så snöade det fortfarande och det var faktiskt ungefär 5 cm på marken när jag for på jobbet. Det var dock 0-gradigt i luften så på vägen var det väldigt moddigt så man fick köra lite lugnare än vanligt när man fortfarande bara har sommardäck. På vägen in till jobbet så såg jag en bil som parkerat lite fint i diket. Jag tror dock att denna snön kommer att försvinna ganska fort. Det känns bara lite irriterande att vi fortfarande inte fått den nya hundgården klar men jag hoppas att snön är borta till helgen och att det torkat upp lite innan man ska springa ut och in med spånskivor och isolering...

Men till helgen har vi faktiskt inget inbokat så då ska det jobbas hemma. Vi har en del kvar att göra innan snön kommer på riktigt och sen måste hundarna få sitt också.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se