Senaste inläggen

Av Sara - 4 oktober 2010 08:19

Egentligen har vi ju stängt banan för vintern men då Maja ville köra ett licenslopp på Mitzy så chansade vi att banan skulle vara OK att köra på och vi var ett gäng från klubben som åkte upp till Kanis. Som tur var var banan finfin för vi har ju ingen möjlighet att vattna längre eftersom vi stängt vattnet.

Vi passade på att ta med Izor och Zeke för att prova köra ihop Zeke innan vintervilan.

Vi började med Mitzys licenslopp och det gick bara bra. Hon har nu medellicens också så nu är hon inte lika begränsad i vad hon kan anmäla till. Grattis Mitzy och Maja!!

Sen var det Zekes tur. Vi körde 295 meter. Zeke var då helt obrydd av att ha någon annan som härjade i buren bredvid utan han var framme vid gallret som vanligt. Han hade lite sämre start än Izor men sen sprang han om honom helt klockrent på startrakan. Inte minsta lilla fundering på att det var en till hund på banan. Sen tappade han lite i kurvan som är en av Izors starkaste bitar så på upploppet var Izor ikapp honom och sen sprang de jämsides i stort sett fram till harstopp så det hade inte kunnat vara ett bättre testlopp. De sprang på 20,0 manuell tid. De var i stort sett lika över mål :)


Nu blir det att smälta detta under vintern och sen hoppas jag att det bara är att köra licens på honom till våren...

ANNONS
Av Sara - 1 oktober 2010 16:53

Igår fick vi ett tråkigt samtal från den tjej som har haft hand om Tacoz sen i våras. Han har ju varit kvar hos henne då de trivdes så bra med varandra och han gärna ville vara ensamhund. Vi hade ju hoppats att de skulle få lång tid tillsammans men nu blev det inte så.

Hon meddelade får några veckor sedan att hon varit till veterinären med honom och de hade konstaterat att han hade en tumör och gav honom cirka 6 månader. Tyvärr blev det inte så utan efter bara tre veckor så började han kräkas och vara allmänt dålig så att både vi och veterinären tyckte att han skulle få somna in. Så hon beställde tid hos veterinären direkt och idag var tyvärr dagen då lurvis fick somna in.

Vi hade ju tänkt åka och hälsa på honom i helgen men nu hann vi tyvärr inte det. Men det känns iallafall jättebra att veta att han har haft det så bra de sist månaderna och verkligen betytt allt för Ellen.

  


ANNONS
Av Sara - 29 september 2010 17:19

Ja, det var verkligen som natt och dag :) Första helgen krånglade det bara för de stackars medlemmarna i Järbo så det blev en väldigt speciell tävlingsdag. Först ville inte målfotot vara med och sen var det motorernas tur att säga stopp. Så Izor och Enzo värmdes i mer än en timme var. Och med Enzos tålamod så kan jag lugnt säga att han var minst sagt upprörd när han kom in på banan...

Izor gjorde ett OK lopp och blev 2:a av 3 hundar. Det var 5 hundar från början men med en strykning och en flyttad hund så blev det lite rumphugget lopp. Men det var ju första medelloppet för honom på 2 år.

Enzo var som sagt minst sagt överladdad och hade en del krockar i loppet så han slutade på sista plats men hade dock en OK tid för att vara honom på medel.

Ozzy skulle äntligen få möta sina syskon men tyvärr var Pele hemma pga skada efter att ha velat jaga en katt så det blev inte riktigt som det var tänkt. Ozzy hade inte den start som han kan ha och med två riktigt bra hundar som brukar springa rakbana (bland annat svensk mästare) i loppet så kom han inte ner i kurvan som han vill. Men han kom i mål på en klart godkänd 3:eplats efter brorsan Panther och Sahlin. Det är jätteroligt att Järbo startat detta årgångslopp :)

Sen var det bara att kasta sig i bilen och köra hem, klockan var då 19 och Johan skulle vara på jobbet klockan 7 på morgonen. Han fick ju tyvärr inte semester så vi kunde vara där hela veckan.


Andra helgen fungerade allt som det skulle och hundarna fick den uppladdning som de var vana vid. Izor hade kommit med i Edsbyåkarnas Grabbrace så han skulle faktiskt få slippa springa mot klass 1 hundarna som han gjort hela året nästan. Han var ju nu en klass 3 på kort.  Men han bryr sig ju inte om vilket lopp han är med i bara han får springa. Jag tror han tycker det är lika kul iallafall även om han är först eller mer än 1 sekund efter :) Nu hade han en kanonstart och sprang ett av de snabbaste lopp han gjort och de andra hundarna strulade till det lite i kurvan så han vann ganska klart. Och det var vinnartäcke och allt i detta lopp så det var en kul vinst, den enda för honom detta år. Och det i sista starten innan vintervila. Ska se om jag kan ta en bild på honom.

Enzo sprang ett sprintlopp och hade en bedrövlig start. När till och med de som jobbar som starters säger att man ska träna starter är det illa :) Men han jobbade på ruggigt bra och sprang om både Umberto, Koruna och Dong innan upploppet, Bryan Adams fanns det dock inget att göra åt. Han sprang på ett fantastiskt banrekord... Riktigt fin hund det där :)

Ozzy sprang denna dag medel och gjorde ett bra lopp. Både han och Enzo är ju betydligt bättre på sprint och han slutade på en 3:e plats.


Sen var det ju även upplösningen på Norrlandshunden 2010 denna helg. Det var spännande både på greyhound och whippetsidan. Greyhound vanns av Crimdon Mamba som tävlar för Skellefteå Hundkapp. Det var riktigt kul att han vann då han åkt runt och samlat poäng på alla tävlingar.

På whippetsidan stod det mellan Ozzy och Enzo och här var det ännu mer spännande då de hade samma poäng innan sista loppen. Då Enzo blev tvåa i sitt lopp och Ozzy trea så vann Enzo med en poäng ! Ozzy tvåa och Piaster blev trea.

Jag tror att Izor höll sin 4:e plats så pojkarna har jobbat på otroligt bra i år. Så då fick även Enzo ett fint täcke. Ska se om jag kan fixa en bild även på det.

Zeke fick träna ett sprintlopp innan vi åkte hem och han är ju så trastokig. Han klockades på 20,00 manuell tid. Nu ska vi bara köra ihop honom och Izor nästa helg om det går att träna på hemmabanan, sen tar vi vinter här uppe :)

Av Sara - 15 september 2010 08:24

I lördags sprang Zeke sitt andra lopp ur bur på 295 meter och denna gång klockades han på 20,0 så han hade sänkt tiden lite. Och han är totalt galen när han kommer ifatt haren. Men snacka om att han tycker detta är kul.

Nu hoppas jag bara att han hinner få åtminstone ett träningslopp i Järbo. Tyvärr fick inte Johan semester då de är lite kort om folk så vi kommer att köra ner båda helgerna med bara bilen istället för att ta med husvagnen och ligga kvar på banan över veckan... Alla på jobbet tycker att vi är totalt galna men de har ju inte fattat tjusningen med hundkapp.

Vi fick lottningen idag. Den ser ut enligt nedan.


LOPP 2   Järbo Race Medel

1. Pataca

2. Glencadamcask

3. CD-Enrico

4. Viggen

5. Vakant

6. Paánga


LOPP 4 GHS Whippet Race Medel

1. CA-Glavio

2. Utah Kid

3. Litas

4. DS-Leffe Blond

5. Banana Split

6. UnikumLOPP 6 Järbo Race Kort

1. Umberto

2. Koruna

3. DS-En Stor Stark

4. Dalasi

5. Vakant

6. Dong


LOPP 7 Qetesh Juvenile Classic

1. Black Panther

2. Black Nitro

3. JJ Sahlin

4. Black Light

5. Vakant

6. Black Knight


LOPP 8  Edsbyhandlarnas Race Kort

1. Quite A Guy

2. Pandora

3. Classic

4. Dark Skye

5. DS-Blåkulla

6. Crazy Frog


LOPP 10  Järbo Race Kort

1. DS-Starkodder

2. Wilma

3. Ultra

4. El Luca Toni

5. Wiio

6. BirrLOPP 14 GHS Supersprint

1. DS-Form

2. El Chutney

3. Novacaine

4. Ivanhoe

5. Nio Piaster

6. DS-Melody


Som ni ser så blir det många och jämna whippetlopp. Det ska bli riktigt kul att åka ner men samtidigt är det ju lite tråkigt att säsongen börjar vara slut men det kommer ju fler år med nya tag.

Av Sara - 6 september 2010 17:38

Igår fick Zeke springa första gången på motorhare. Eftersom vi tränat en del handsläpp ur bur med honom tänkte vi att vi testar ett sprintlopp ur bur. Och han skötte sig som en gammal inskolad hund och sprang 295 meter på 20,4.... Det var bara stoppa in honom och köra. Sen höll vi inte på att få lös honom från trasan. Han är som en liten galning ibland. Nu ska han få springa samma sträcka nästa helg när vi har sista träningen för året och sen ska han få prova springa i Järbo när vi är där nere.

Han är som härlig den där lilla :)


Av Sara - 30 augusti 2010 15:57

Nu var det ett tag sedan vi bloggade... Hundarnas blodprov var helt utan anmärkning så det var bara tävla och alla tre skötte sig exemplariskt. Det var riktigt kul att få köra en tvådagarstävling igen, det är ju ganska många år sedan man gjorde det sist och hundarna fungerade som väntat alldeles utmärkt.

Enzo hamnade i samma semi som Banana men skötte sig mycket bra och blev tvåa trots en bedrövligt dålig start. I finalen hade han samma dåliga start och var i spliten 30 hundradelar efter Banana men sen måste han ha springit av bara den för i mål var han bara 37 hundradelar efter och hade då passerat 3 hundar på vägen... Och sen trodde jag inte mina ögon då han tog in lite efter mål. Detta har han aldrig gjort. Han fick även sin 5:e K1:a så han fick ihop till ett elithundsdiplom. Ozzy fick ju sitt helgen innan så just nu springer de riktigt bra. Sen har Enzo bara en M1:a kvar innan han har 5 på medel också :) Vilken kille!

Ozzy vann sin semi och var 4:a i finalen. Endast 1 hundradel efter Umberto efter en ruggig spurt på upploppet.

Izor blev 4:a i sin semi, precis som vi beställt och i B-finalen var han först ner i kurvan när Pataca sprang på rumpan på honom så han stod fel väg på banan. Men efter en bra spurt blev han ändå 2:a så han sprang riktigt bra han med.

Dock startar Ozzy och Enzo bedrövligt dåligt på vajerhare. Tyvärr finns det ju ingen squeeker i Skellefteå ännu men jag har hört att det är på G.


Helgen som var tog jag och pojkarna det bara lugnt då Johan var iväg på fiskeresa med några kompisar. De har ju tävlat ganska mycket på sistone så de fick lite välbehövlig vila... Till helgen ska de ju upp mot Jykä. Ska bli roligt att se vad Enzo kan göra mot sin far.

Lottningen till dessa lopp är ikväll (tror jag) så det ska bli spännande att se vilka burar de får.Av Sara - 19 augusti 2010 16:36

Imorgon har vi en tid inbokad hos veterinären för att kolla att alla hundar är OK innan helgens eventuella start. Vid minsta tveksamhet får de stå över men Koruna tror de har en akut lunginflammation som inte är smittsam och hon slutade hosta dagen efter hon fått medicin. Och ingen av våra hundar eller restan av mamma och pappas har visat några tendenser. Men för att vara på den säkra sidan kommer vi att ta ett blodprov på alla hundar som ska springa i helgen så man vet att de är 100% friska. Så klockan 11:15 imorgon ska de sticka i mina stackars pojkar. Vi kollar även upp Zeke så man vet att han är helt OK innan han ska börja springa på banan.

Av Sara - 2 augusti 2010 09:34

På lördagen körde vi ned till Sundsvall för att tävla på söndagen. Denna resa var lite spännande med tanke på att vi lämnat husvagnen hemma och skulle testa att bo i tält. Två personer och 4 hundar i ett tremannatält. Och en av dessa hundar var dessutom virvelvinden Zeke...

Vi kom ned vid halv 8 på kvällen och satte upp tältet och bäddade klart. Vid klockan 9 kröp vi in i tältet med pojkarna och efter bara 10 minuter så hade till och med Zeke lagt sig och sova. De tre äldre är ju glada och nöjda så länge de får vara med husse och matte.

Under natten var det nån MC-fest på andra sidan E4:an så det spelade musik och varvades motorcyklar hela natten men hundarna brydde sig faktiskt inte utan sov lungt. Jag var lite orolig att det skulle bli kallt på natten men med de kaminer till hundar som vi har så fick vi istället ha myggfönstret uppe allt vad som gick stora delar av natten.


Enzos sår lyckade han slicka upp i mitten av veckan men det har nu blivit en fin skorpa på det. Jag har klippt sönder en tröja som han kan ha på benet så han slipper tratten så nu är han nöjd och det var inga problem att starta honom sa veterinären.


Vi fick även träffa Paánga och Tala så totalt var 8 av 9 syskon på samma tävling. Tala träffade vi ju på SM-veckan men Paánga har vi inte träffat sen hon flyttade hemifrån så det var kul att se henne igen. Paánga vann även sitt debutlopp och Tala var tvåa efter henne i samma lopp. Duktiga flickor.


Izor och Enzo sprang ett sprintlopp mot Dalasi och Dong. Enzo hade lite halvtaskig start, jag tror det beror på att de inte riktigt hör motorn då buren bara är ett par meter från E4:an men det är ju lika för alla. Men sen drog han på och när jag hörde tiden blev jag lite överraskad, jag visste att banrekordet som Rand hade kunde var i fara men jag trodde aldrig att han skulle gå under 19 sekunder. Så banrekordet sänktes från 19,38 till 18,97. Izor visste vi skulle bli sist i det där gänget men han överraskade oss genom att bara vara 5 hundradelar efter Dong. Dalasi var även hon jätteduktig och blev tvåa. Även hon gick under det gamla banrekordet.

Sen var det Ozzys tur att springa ett medellopp. Han har ju tidigare haft lite svårt att orka sista biten så nu skulle vi testa honom och han hade bra motstånd av bland annat Ultra och Viggen. Han tog starten som vi hoppats att han skulle göra men när Viggen kom upp jämsides när de gick in på upploppet så trodde jag att han skulle förlora men vår lilla krigare kämpade på och efter målfoto visade det sig att Ozzy vann med två hundradelar.


Det var även väldigt roligt att ha lite klubbkompisar från Norrbottens Hundkapp med på en tävling och alla hundar i klubben gjorde jättefina resultat. Grattis till alla som var där!!


Jag har lovat Lotta att fixa någon bild på Enzo så den kommer men när vi kom hem var klockan halv 12 och efter att vi matat lite hundar och duschat så stöp vi i säng så det får komma senare. När klockan ringde 05:00 i morse kändes det inte riktigt som om vi sovit alls.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se