Senaste inläggen

Av Sara - 28 juli 2010 17:49

Så var man hemma från SM och hela det äventyret och man kan väl inte annat än vara stolta över pojkarna. Ozzy och Izor fick springa tre lopp var under veckan. Izor fick springa tuffa lopp i början av veckan men skötte sig så bra han bara kunde. Sista loppet på fredagen blev det iallafall en pallplats för honom när han kom trea. Ozzy kämpade på tappert och var bara 2 hundradelar från segern första dagen och sen gick han till final när han sprang på tisdagkväll. Men i finalen på fredagen startade han inte alls som han kan och då är det kört när man springer mot så bra hundar som ha gjorde men han kämpade på och gjorde det bästa han kunde.


Den som klart överraskade oss var självklart Enzo som kom tvåa i sin semi på SM så han gick till final. Han sprang verkligen jättebra och var före ett par hundar som var i final i fjol. Så han fick ligga och ladda i husvagnen i en vecka innan finalen på lördagen. Nedan kommer lite bilder som Marie Sandberg(Mibisans kennel) tagit på finaldagen.

Först en bild från defileringen.

  

  

Här kommer även CA-Gibson vars husse och matte vi fick träffa efter att tidigare bara mailat till varandra. Gibson har samma pappa som Izor och Izors mamma är mormor till Gibson så de är nära släkt men jag får väl erkänna att Gibson är snäppet snabbare :)

  

Under loppet så låg Enzo tvåa länge men i sista kurvan började de andra hundarna springa om honom. Där syntes verkligen hans orutin då han aldrig tidigare sprungit i ett så tätt lopp men det kommer ju med träning. Han slutade 5:a men husse och matte var såååå stolta över våran lilla stjärna som vi inte ens hade tänkt köra i SM...

Här är en bild från sista kurvan där det syns att de börjar ta in bakifrån.

  


Det var jättekul att vara nere på SM och träffa alla som man annars bara har koll på via bloggar och mail men nu fick träffa på riktigt :)

Det enda sällskap jag tyckte illa om var de där äckliga fästingarna. Enzo fick en under tiden vi var nere och sen hittade vi en krypande på Zeke men den hann vi ta bort innan den bet honom.


Nu är det tävling till helgen i Sundsvall. Hoppas bara att Enzo kan starta då han krockade med vardagsrumsbordet i måndags och slog upp ett sår på insidan av bakbenet men det verkar hittills läka ganska bra så jag håller tummarna.ANNONS
Av Sara - 13 juli 2010 11:16

Nu har lottningen till SM kommit och jag visste att det skulle bli tufft. Men om han ska ha i en final att göra så ska han ju förtjäna det.


1 DS-Leffe Blond

2 Maraccino

3 Litas

4 CA-Glavio

5 Viggen

6 Banana Split


Ozzy och Izor fick följande lottning

1 Dalasi

2 Koruna

3 Umambo

4 Black Light

5 CD-Enrico

6 Birr


Det kommer att bli mycket spännande lopp!

Nu är det sista dagen för mig på jobbet innan vi åker. Få se om vi åker imorgon eller på torsdag. Det beror lite på vilket väder det blir.


Men vi ses i Västerås, alla som ska dit. Jag tror vi kommer att få det trevligt. Ska bli kul att träffa alla man känner, både de som man känner sen tidigare och en del som man bara lärt känna via bloggar.


ANNONS
Av Sara - 11 juli 2010 16:38

Så var det dagen efter tävling så nu ligger hundarna mest och tar det lugnt. Sen blir de väl inte piggare av att det är varmt som i en ugn idag. Själv har man fått springa runt med gräsklipparen för Johan har smitit iväg på en liten fiskesemester med ett par kompisar så nu är man ensam hemma med vovvarna till någon gång imorgonkväll.


Tävlingen igår gick jättebra men jag har haft ett litet samtal med Enzo om att man inte ska ge så bra hundar som Banana och Unikum flera meters försprång ut från buren. Han har ju bara startat på vajerhare en gång tidigare så han har inte lärt sig att det inte kommer någon motor som brummar. Hen brukar ju annars vara riktigt duktig på att starta.


Men han slutade som tvåa bakom Banana och bättre resultat än så kan man inte förvänta sig av en ungdom som han.


Izor och Ozzy sprang ett kortlopp och slutade som tvåa och trea så de får klart godkänt. Ozzy var bara 2 hundradelar efter Dong så det var nära...


Filmer från loppen finns på följande länk:

http://www.youtube.com/user/skellefteahundakapp#p/a/33DCE57382D72667/1/fNxB6rLMvoU

Enzo är hund tre i lopp 4 och Ozzy och Izor hundarna 1 och 3 i lopp 9.


Nu blev det ju så få hundar anmälda till SM så jag hoppas att de löser det med lopp för de hundar som inte är anmälda till SM. Det hänger lite på det om vi kommer att åka ner eller inte. Man vill ju inte att de svarta bara ska behöva ligga i husvagnen och höra att motorn går varje dag utan åker man så pass långt vill man ju få tävla med de hundar man har.

Av Sara - 8 juli 2010 16:00

... hundarna till SM.

Enzo ska springa själva SM om allt går enligt planen och de två svarta har jag anmält på kort. Min förhoppning är att fler anmäler några hundar på kort så det blir något lopp för dem med. Känns lite trist att åka ner till Västerås och knappt få köra hundarna. Tyvärr fanns det inte så många lopp för Izor och Ozzy på inbjudningen men man får väl anmäla och se vad som händer om det blir nog många hundar.

Av Sara - 7 juli 2010 15:33

Nu var det ett tag sedan man bloggade så jag får väl skärpa till mig lite.


Helgen som var gick i arbetets tecken. På lördagen var vi upp till Älvsbyn på banan med röjsåg och gräsklippare och gjorde jättefint på banan och området omkring. Tyvärr var det bara jag, Johan, mamma och pappa denna helg men vi fick ändå mycket gjort men det är massor kvar och mycket underhåll under sommaren.


På söndagen följde jag med mamma ner till Skellefteå tillsammans med min vän röjsågen. Om jag tyckte att det var varmt på lördagen så var det inget mot denna dag. +20 grader, sol och till råga på allt varma vindar. Så med långärmat, långbyxor, gummistövlar samt röjsele kan ni tänka er hur det kändes. Men det blev iallafall jättefint där jag var och rensade upp.


På kvällen kom Johan ner och tränade Enzo ett medellopp så han fick prova på att springa på vajerhare innan tävlingen på lördag. Han hade en jättedålig start men sen fattade han vad han skulle göra och sprang på ganska bra. Han tränade tillsammans med Birr men nästa lopp blir nog lite tuffare då han ska möta både Unikum och Banana... Men ett bra genrep inför ev SM.

Av Sara - 28 juni 2010 13:05

Så, nu var man tillbaka på jobbet igen efter 1,5 veckors semester.


Det har varit en jättebra semester med hundkapp för hela slanten.

Vi började nere i Västerås med tävling på söndagen. Ozzy och Enzo sprang ett medellopp tillsammans och kom in i kurvan i ledning tillsammans med Stakodder men tyvärr blev de påfightade där men det är ju sånt som händer. Enzo lyckades hämta upp sig till en andra plats och Ozzy blev en klart godkänd fyra. Han är ju ingen medelhund men han höll otroligt bra på denna distans.

Izor blev femma i sitt sprintlopp men motståndet var sådant att vi inte förväntade oss nåt annat. Men han var trea ner i kurvan och inte alls långt efter i mål så han jobbade på bra.

Eftersom himlen öppnade sig under sista loppet så packade vi ihop husvagnen och satte oss blöta i bilen och körde till Järbo istället. Vi kom dit i tid till lottningen till onsdagens tävlingar så vi var med på den.

Under måndagen och tisdagen hjälpte vi till med att jobba lite på banan istället för att bara sitta och se på när andra jobbade och det var mycket trevliga dagar med trevligt sällskap.

På onsdagen var det tävling igen. Izor och Ozzy sprang första semin och Ozzy vann och Izor var trea så båda var vidare till final vilket vi inte hade trott. Pappa knep andraplatsen med Birr och var mycket nöjd över att ha slagit en av våra svartingar :)

Sen var det Enzos tur och han vann också sitt lopp. Det var väl iofs inte helt oväntat med tanke på hur han sprungit hittills under året men man kan ju aldrig vara säker. Det som däremot förvånade oss var tiden, 19,07 och banrekordet var då 18,98. (Detta putsades senare på kvällen av Utah Kid till 18,94.) Vi trodde inte att han skulle springa så fort... Tre av tre till final och jättefina tider på alla så det var en finfin kväll...

Fredagkväll hade vi lite midsommarfirande på banan med grillning och trevligt sällskap. Synd bara att det är så mycket kryp. Jag ser ut som om jag har röda hund eller nåt av alla bett som jag fick under veckan...

Lördag var finaldag och eftersom vi hade tre hundar i finalen och mamma och pappa hade två så var vi tvungen att leja en handler. Så Lars från Skellefteklubben fick låna Izor. Den snällaste och mest lättstartade av alla våra hundar och han klarade det med den äran. Startrakan blev väldigt stökig så Enzo kom inte iväg riktigt men det gjorde lilla kanonkulan Ozzy som uppenbarligen ÄLSKAR Järbobanan. Han hade en ruggig startraka men sen började Enzo knappa in men Ozzy höll ifrån och vann. Än en gång fick vi vara förvånade över tiden på hundarna. Ozzy vann på 19,02. Detta är alltså hunden som ifjol sprang på tider som var 0,5-0,7 sekunder långsammare... Izor överraskade oss också genom att komma trea vilket vi absolut inte trodde. Så med alla hundar på pallen så kan man väl inte vara annat än nöjd :)

Det som var nästan ännu roligare är att Ozzy vann täcket från denna sponsor även ifjol så nu har vi två likadana vinnartäcken att sätta upp på väggen :)


Efter tävlingen packade vi ihop vårt lilla läger och drog iväg hemåt till vardagen och jobb...


Jag ska försöka få fram lite bilder på våra stjärna med sitt fina täcke.

Av Sara - 13 juni 2010 15:07

Idag flyttade de få fiskar, 6 st, som vi hade kvar i akvariet till min brorsdotter så nu återstår bara det hemskt roliga jobbet att städa ur det... Sen ska vi sälja akvariet till någon som vill ha det så har man provat att ha fiskar också. Det är ju ände 5 år sedan vi köpte vårt första akvarium så vi har ju haft dem ett tag.


Annars så har Zeke fått vara upp i skogen och springa lite. Och sen fick han duscha och det var INTE roligt, man blev ju blöt... Men ren och fin blev han och det såg ut som om det var dags, han var inte helt ren. Så nu har jag bara tre kvar att göra fina innan vi åker ner och tävlar.


Tacoz har jag borstat igenom idag innan han åker till tjejen som ska sköta om honom medan vi är borta. Det blev mycket löst hår som släppte.


Johan är på födelsedagskalas hos sin bror så nu väntar jag bara på att han ska komma hem så ska vi grilla. Gott!Av Sara - 12 juni 2010 19:25

nu har Enzo licens "på riktigt" så nu får han tävla på alla distanser.


Vi körde licenslopp på våran träningstävlingsdag idag och alla som tog licens skötte sig ypperligt. Enzo vann sitt lopp före Ozzy, Izor, Birr och Koruna. Det var också jätteroligt att se att Ozzy höll undan för Izor på slutet för han brukar få helt slut ork på medel men idag höll han ganska bra. Tyvärr fick vi inga tider då tidtagningen la ner i detta lopp.


Själva träningstävlingen löpte på utan några problem och som det lät så var alla som var där nöjda och glada :)  Det var roligt att kunna träffas lite nu då det inte blir några tävligar här uppe så här i början av säsongen.


Sen har vi nu även anmält hundarna till Västerås så nu ska vi söderut och tävla. Det har ju gått lite rykten om hosta men det verkar inte vara någon större fara smen vi kommer att vara jätteförsiktiga med att hälsa på andra hundar.


Sen ringde Viola som köpte Pålle, hon var på kurs här i Blåsmark med Pålle så vi åkte dit och tittade på hennes lektion. Pålle var så söt för han gnäggade när vi kom in i ridhuset och då hade vi inte ens sagt nåt till honom. Och sen finns det folk som säger att djur inte har nåt minne... Det var iallafall jätteroligt att se honom igen och han fick bra vitsord av hon som håller i kursen, lite stolt blir man...Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se