Senaste inläggen

Av Sara - 8 mars 2010 08:31

Vi vägde och mätte Zeke igår då han var 5 månader och en vecka.


Han är nu 47 cm hög ungefär och väger 11 kg.

ANNONS
Av Sara - 6 mars 2010 18:03

det har varit de sista dagarna. Nån minusgrad och en sol som faktisk värmer ganska mycket. Jag har haft så tur att jag kunnat ta lite lediga timmar på jobbet som jag har haft innestående så jag har inte börjat förrän kl 15 onsdag till fredag. Eftersom Johan jobbat dag i veckan var det kanon att kunna lösa det så :) Så det blev promenader i det fina vädret alla tre dagar.


Nedan kommer en bild på Zeke som visar hur trött man blir när man varit på sin längsta promenad någonsin och på Enzo i solen som han hittade på armstödet på soffan.     ANNONS
Av Sara - 2 mars 2010 14:15

Fick ett sms från Kajsa, min husgud när det gäller att kolla igenom hundarna, igår att hon kunde känna igenom mina hundar idag. Så efter lite pusslande med arbetstider så bokade vi in en tid.


Så idag har Izor, Enzo och Ozzy fått sig en rejäl genomgång. Hon behövde inte köra laser på någon av dem men Izor och Enzo hade lite spänningar i nacke och korset som hon masserade till så nu är de mjuka och goa igen. Fick även rådet att försöka få Ozzy att ta längre kliv så han tänjer ut musklerna lite mer men det är ju lättare sagt än gjort känns det som. Man kan ju som inte säga åt honom att ta längre kliv... Måste klura på det. Simning skulle tydligen vara bra men det känns ju inte aktuellt denna årstid. :)


Mamma och pappa bad henne gå igenom unghundarna och det var tydligen inga störra problem där heller.


Men det är som skönt att få en genomgång innan man ska dra igång träningen på riktigt så man vet att de är OK.


Det riktigt syns på hundarna hur skönt de tycker det är när hon klämmer på dem och hittar de ömma punkterna och får bort dem. Izor såg alldeles trött ut efteråt. Men nu vet vi då att hans skada har läkt ut bra sen i höstas.

Av Sara - 24 februari 2010 09:32

Eftersom folk tydligen tror att man har dött enligt vissa kommentarer så är det väl bäst att visa lite livstecken och blogga lite....


Denna gång har jag faktiskt tagit mig för att göra det hemmifrån så nu kommer det lite bilder på odjuret vi har.


Det har ju inte funnits så mycket att skriva om eftersom man inte kan göra något under dagarna då det är svinkallt för tillfället. Detta innebär ju också att den lilla busen Zeke inte vill vara ute och springa utan gör det inomhus istället....


Som sagt har jag inte så mycket att rapportera härifrån men förhoppningsvis kan vi väl börja hitta på lite med hundarna snart och då blir det ju mer att skriva.


Jo, en sak förresten. Jag har lagt ut en annons om att jag ska sälja hästgrejer på Blocket och många har hört av sig och vill ha en lista på vad jag har. Så nu vet jag vad jag ska göra på lördag... Vet ni hur mycket man samlar på sig på 13 år...


Nu lite nytagna bilder på Zeke, vi har ju äntligen hittat laddaren till kameran. Ena örat är fortfarande lite bångstyrigt men oftast ligger det ner...


Jag ska försöka ta lite andra bilder i helgen om Johan kan hjälpa mig men han jobbar natt i veckan så han sover innan jag far och sen har jag sen vecka nu så jag kommer hem runt 20 över 8 och han far halv 9... Så vi träffas inte så mycket denna vecka...


    

Av Sara - 15 februari 2010 15:30

Det har varit kanonväder och vi har varit ut med hundarna båda dagarna. Lördagen fick Zeke och Enzo följa till stan och köpa hundmat och båda skötte sig exemplariskt på butiken. Sen fick de fara ut i skogen och göra lite handsläpp mellan mig och Johan. Zeke börjar öva på det men det är ju inga långa sträckor. Han tyckte det var kul två vändor men sen hittade han renbajs som var mycket roligare än husse och matte....


Ozzy fick fara ut och springa uppför en backe vi har och Izor fick en sparktur. Jag vill kolla honom innan han får börja springa lös så mycket så han inte har kvar några känningar efter höstens skada. Jag har skickat ett meddelande till tjejen som brukar kolla våra hundar och hon skulle höra av sig när hon var i närheten. Hoppas det inte dröjer så länge...


Annars har jag jobbat med klubbens nya hemsida i helgen och jag har ju snudd på blivit en datahacker känns det som. man lär sig allt eftersom.  Fast den var väldigt bra att jobba med.


Idag har solen lyst och själv sitter man på jobbet och kan bara titta ut.

Av Sara - 10 februari 2010 17:05

Som tur var så blev jag inte så jättesjuk så helgen gick rätt bra. Johans födelsedagsfika blev en lite intressant upplevelse. Enzo är jätterädd för Johans mamma, han till och med pinkade inne två gånger och sen kom det ju bara mer folk så man undrade ju hur det skulle sluta. men det lustiga var att så fort hon hade åkt så blev han kolugn och gick runt och hälsade på alla... jag blir inte klok på den där hunden, han har varit lite fjantig ända sen han var valp men nu är han social med de allra flesta. Det är nog bara inse att han helst inte vill träffa henne men det är konstigt för vad vi vet har inget hänt men han måste förknippa henne med något farligt... han är ju lite speciell vår "lilla" kille...


Zeke tyckte att det var skitkul med en massa folk och de äldre låg bara och sov i soffan...


Årsmötet gick väl ganska bra och imorgon ska vi i tävlingsledningen träffas och försöka komma på en massa bra ideer :) Vi håller för fullt på med att jaga sponsorer men det vet väl de flesta att det inte är helt lätt... Men kan vi ro ihop två tävlingar i år med vår lilla klubb ska vi vara ganska nöjda.


Vi satte även ihop hemgymet i fredags så nu har Johan tränat både på löpbandet och gymet och nu påstår han att han har träningsvärk :) Jag ska börja träna bara jag slutar ha ont i halsen och hosta så han tjuvstartar ju lite.


Laddaren till kameran är fortfarande på rymmen men jag ska se om vi inte kan hitta den så vi kan ta lite bilder...

Av Sara - 5 februari 2010 11:34

Nu har det varit lungt här ett tag men här kommer en liten uppdatering.


Hundarna har vilat mest då det varit kallt ute de allra flesta dagar nu. De "gamla" verkar tycka att det är rätt OK men den lilla vilden börjar ha mycket spring i benen nu.


För en vecka sen åkte Johan på en förkylning och nu när han börjar vara friskare så börjar jag vara lite hängig. Och detta nu när vi har skaffat vårt löpband och skulle bli hurtiga och börja springa på det... men vi får ta tag i det bara vi blir friska. Det var faktiskt riktigt kul det lilla vi har provat. Hundarna har också fått prova och Zeke och Izor är riktiga stjärnor. Izor tyckte att det var jättekul och han vill nu upp på övervåningen när man ska gå u han springer och viftar på svansen hela tiden :) Ozzy och Enzo var inte riktigt lika förtjusta men de ska få prova nån mer gång :) Vi kommer ju att träna ute så mycket det går men när det blir jättekalla perioder kan det ju vara bra om de kan jogga lite.


Sen fyllde Johan år i onsdags så han ska ha lite fika för släkten imorgon och på söndag är det årsmöte med hundkappklubben så jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu.


Det som däremot är lite oroande är att vårat lurviga lejon Tacoz har börjat vara halt nån dag här och där. Han är ju nio år nu och tyvärr blir ju inte alla goldisar så gamla så vi får väl se hur det slutar. Han är pigg och glad annars men man vill ju inte att han ska ha ont.

Av Sara - 30 januari 2010 13:49

Det är ett tag sedan jag lagt in några bilder på Zeke nu så här kommer några som jag fått från mamma. Det är tagna för cirka två veckor sedan.


Vi vägde och mätte på 4 månaders dagen och han väger cirka 8,5 kg och är 43 cm hög.


Nu måste vi bara hitta laddaren till batteriet till kameran så ska vi väl förhoppningsvis ta lite egna bilder men den verkar vara på rymmen för tillfället.     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se